İsrail'in çevresine yoğun saldırılar düzenlediği Kemal Advan Hastanesi hizmet dışı kaldı İsrail'in çevresine yoğun saldırılar düzenlediği Kemal Advan Hastanesi hizmet dışı kaldı

Mısır'da yayın yapan "El-Kahire el-İhbariye" televizyonunun üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberde, Hamas, Katar ve ABD'li heyetlerin Kahire'deki müzakerelere katıldığı belirtildi.

Katar ve ABD'li heyetlerin Mısır güvenlik heyeti ve Hamas heyetiyle görüşmelerini sürdürdüğü aktarılan haberde, Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanması için Mısır'ın çabalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Mısır güvenlik heyetinin İsrailli heyetle görüşmesinde olumsuz sonuçlara yol açabilecek gerilimin durması gerektiği uyarısında bulunduğu aktarılan haberde, Mısır'ın Gazze Şeridi'nde güvenlik konusunda sorumluluklar üstlendiğine dair İsrail medyasında çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığına işaret edildi.

Bu arada Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Katar'ın başkenti Doha'dan gelen Halil el-Hayye liderliğindeki Hamas heyetinin Kahire'ye ulaştığı bilgisi paylaşıldı.