Belarra, X hesabından yaptığı açıklamada, "Refah, yüz binlerce kişinin sığındığı Gazze Şeridi'nin son noktası. Kaçacak başka yer yok. İsrail gece boyunca bombaladı. Söyleyecek sözüm kalmadı. Avrupalı liderler bunun için işbirlikçi oldu. Bu acı her zaman bizimle birlikte olacak." dedi.

Komünist görüşlü Birleşik Sol (IU) partisinden Avrupa Parlamenteri Manuel Pineda Marin de X hesabından, İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamının görüntülerini ve İsrail hükümetinin bunu savunan açıklamalarını paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu siyonizmdir. Burası İsrail. Nazizm'den hiçbir farkı olmayan bu üstünlükçü düşünceyi eleştirmek, kınamak, mücadele etmek sadece bir hak değil zorunluluktur. Biz antisiyonistiz çünkü antifaşistiz, çünkü Nazizm'e karşıyız. Kendinize 'demokrat' demeniz ve bu pislikle herhangi bir şekilde anlaşmanız kabul edilemez. Kendinizi insan hakları savunucusu olarak tanımlamanız ve bu soykırımcı çeteyle silah ticaretini sürdürmeniz mümkün değil."

Avusturya’da İsrail'le işbirliğinin artırılmasını savunan enstitü protesto edildi Avusturya’da İsrail'le işbirliğinin artırılmasını savunan enstitü protesto edildi

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, dün akşam X hesabından yaptığı paylaşımda, "Refah'a yapılacak bir saldırı, Filistin halkının halihazırda çektiği acıları daha da artıracaktır. Daha fazla masum sivilin ölmesini önleyecek, insani yardımın girişine ve İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasına olanak sağlayacak bir ateşkesin sağlanması acildir. Uluslararası toplum bu trajedi karşısında pasif kalamaz." çağrısında bulunmuştu.