Gazze El Ezher Üniversitesinin Facebook hesabından yapılan açıklamada, yüksek lisans öğrencisi Salah Muhammed Ahmed el-Ayidi'nin, İsrail'in kara saldırıları başlatmakla tehdit ettiği Refah kentinde çevrim içi katıldığı komisyonda işletme alanında yüksek lisans tezini savunduğu bildirildi.

İsrail'in saldırıları nedeniyle yerinden edilen Filistinli Ayidi'nin Gazze El Ezher Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde yaptığı yüksek lisans tezinin başlığının, "Yedekleme planlamasının yeterliklerin korunması üzerindeki etkisi. (Güney bölgelerindeki bankalar üzerine bir saha çalışması - Filistin)" olduğu aktarıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden 4 öğretim görevlisinin yer aldığı komisyon, Filistinli Ayidi'ye yüksek lisans derecesi verilmesini kararlaştırdı.

"Bu topraklar üzerinde yaşamaya değer şeyler var"

Ayidi, "Kayıplara, yaralara ve acılara rağmen umut kaldıkça eğitim yolculuğuna devam edeceğim. Bu topraklar üzerinde yaşamaya değer şeyler var." dedi.

Sened Haber Ajansında yer alan habere göre Ayidi, başarısını İsrail ordusunun saldırılarında hayatını kaybeden, yaralanan, yerinden edilen, evleri yıkılanlar ile alıkonulan Filistinlilere ithaf etti.

Üniversite Rektörü Ömer Milad, yüksek lisansını başarıyla tamamlayan Ayidi'yi kutlayarak, zor şartlar altındaki öğrencilerin eğitimi tamamlamasına yardımcı olan öğretim üyelerine de teşekkür etti.

Ayidi'nin tez savunmasına ilişkin Milad, "Yerinden edilenlerin kamplarından gelen bu savunma, imkansız nedir bilmeyen bir halk için yeni ve süregelen bir meydan okumadır." ifadesini kullandı.

Halid Meşal: "Rabbimizi memnun edeceğiz, vicdanımızı tatmin edeceğiz" Halid Meşal: "Rabbimizi memnun edeceğiz, vicdanımızı tatmin edeceğiz"

Milad, "Öğrenciler ve öğretim görevlileri, Gazze Şeridi'nde devam eden vahşi saldırılar nedeniyle zor ve karmaşık koşullar altında yaşıyor." diye konuştu.