Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Tunus’a karşı bir komplo kurulduğunu belirterek, Cezayir’in Tunus’u yalnız bırakmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tebbun, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna verdiği mülakatta, "Tunus’a karşı bir komplo kurulmuş." dedi.

Konuşmasında kimin, nasıl bir komplo kurduğuna ilişkin detay vermeyen Tebbun, Cezayir’in Tunus’u yalnız bırakmayacağına vurgu yaparak, "Cezayir, halk tarafından seçilen ve zorla göreve getirilmeyen bir sembol olarak (Tunus Cumhurbaşkanı Kays) Said'i destekliyor." ifadelerini kullandı.

Cezayir’in Tunus’u cumhurbaşkanı aracılığıyla desteklediğini kaydeden Tebbun, ülkelerin sivil toplum kuruluşları kanalıyla desteklenmesi durumunda bunun iç işlerine müdahale olacağına dikkati çekti.

Tunus'ta 11 Şubat'tan bu yana siyasiler, gazeteciler, aktivistler, hakimler ve iş insanlarını kapsayan gözaltı operasyonları düzenleniyor.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, ülkede bazı siyasilere yönelik gözaltıların "devletin güvenliğine karşı komplo kurma" ve ekonomik krizi körüklemeye yönelik adımlardan ötürü gerçekleştirildiğini söylemişti.