Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın edindiği kulis bilgisine göre geçtiğimiz haftalarda Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etmesinin ardından siyaset kulislerinde Gül ile ilgili adaylık tartışmaları tekrar alevlendi. Ancak Karamollaoğlu ve Gül arasında adaylık konusu gündeme gelmedi. Bu konuda Saadet Partisi'nin tutumunun belirleyici olduğu öğrenilirken 2018 seçimlerinde adaylıktan son virajda 'konsensüs' olmadığı gerekçesiyle aday olmama kararı veren Gül'ün kamuoyu kredisine sahip olmadığı kanısı hakim.
Saadet Partisi kulislerinde Abdullah Gül özellikle risk almadığı için 'uygun' görülmezken 11.Cumhurbaşkanı Gül'ün ismi adaylık bağlamında Millet İttifakı gündeminden çıkmış görünüyor. Necmettin Erbakan'dan sonra Milli Görüş hareketinin liderliğini yürüten Oğuzhan Asiltürk'ün vefatından önce AK Parti ve Cumhur İttifakı ile yakınlaşması Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı bünyesine katılacağı veya en azından bağımsız kalacağı yorumlarına yol açsa da Milli Görüş hareketinin bu hususta henüz bir karar almadığı da Ortadoğu Haber'in ulaştığı kaynaklarca ifade edildi.
2018 yılında olduğu gibi Saadet Partisi'nin 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e adaylık önerisi götürmeyeceği kesinleşirken Gül'ün 'risk alıp' aday olması durumunda partinin nasıl hareket edeceği henüz belirlenmedi. 1999 yılındaki çekişmeli Fazilet Partisi kongresinden ötürü Milli Görüş tabanının tepkili olduğu Abdullah Gül ismi Millet İttifakı tabanı nezdinde de AK Parti'nin kurucuları arasında olmasından ötürü olumlu karşılanmıyor.