İHK'nin 2024 Dönem Başkanı ve Fas'ın BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Omar Zniber, gelecek hafta başlayacak oturuma ilişkin basın mensuplarını bilgilendirdi.

Zniber, konseyin 5 haftalık yoğun bir gündeminin olacağını belirterek, dünya genelinde devam eden çatışmalar, iklim değişikliği, çocuk hakları, cinsiyet eşitliği ve birçok konuda üst düzey paneller düzenleneceğini söyledi.

İHK'den yapılan yazılı açıklamada ise konsey oturumu sırasında 30 etkileşimli diyalog toplantısının gerçekleştirileceği kaydedildi.

Fransa, İsrail'in Nusayrat Mülteci Kampı'na saldırılarını kınadı Fransa, İsrail'in Nusayrat Mülteci Kampı'na saldırılarını kınadı

Açıklamada, Afganistan, Sudan, Myanmar, Ukrayna, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve diğer çatışma bölgeleriyle ilgili etkileşimli diyalog toplantılarının yapılacağı bildirildi.

Eşitsizliklerin ele alınması bağlamında ekonomik, sosyal ve kültürel hakların korunması ile yerli halkların haklarının korunması dahil birçok konunun spesifik olarak ele alınacağı kaydedilen açıklamada, konsey toplantısı kapsamında ülke ve tematik raporların sunumunun yapılacağı da ifade edildi.

İHK'nin 57'nci Oturumu 11 Ekim'de sona erecek.

Editör: Meryem Elif Kars