Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Marakeş’te, Fas ve ABD’nin ev sahipliğinde düzenlenecek DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu Bakanlar Toplantısı’na katılacak.
Çavuşoğlu ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu Bakanlar Toplantısı’na katılmak ve ikili temaslarda bulunmak üzere Marakeş’teyiz” ifadelerini kullandı.
DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu Bakanlar Toplantısı’na katılmak ve ikili temaslarda bulunmak üzere #Marakeş’teyiz.
In #Marrakech to attend the Ministerial Meeting of the Global @Coalition to Defeat DEASH and hold bilaterals. pic.twitter.com/OXxVnKYtWR
— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) May 11, 2022
İKİLİ GÖRÜŞMELERDE BULUNACAK
Toplantıda, Suriye ve Irak’ta DEAŞ ile mücadelede devam eden çabalar gözden geçirilecek, Afganistan ve Afrika’da son dönemde artan DEAŞ varlığına ilişkin mevcut durumun ele alınacağı aktarıldı.
Çavuşoğlu'nun ayrıca toplantı çerçevesinde ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.