CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "3 Aralık'ı bekleyin vizyon projemizi açıklayacağım. Ekonomik krizi sonsuza kadar bitirecek formülü söyleyeceğim" diyerek duyurduğu "İkinci Yüzyıla Çağrı" programı pazar günü Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenmişti.

Toplantıda ABD'li Jeremy Rifkin yanı sıra Prof. Dr. Daron Acemoğlu da konuşma yapmıştı.

Daron Acemoğlu adının öne çıkmasıyla A.Robinson ile birlikte yazdığı "Dar koridor" isimli kitaptaki ifadeler de yeniden gündeme geldi.

O kitapta Atatürk ve inkılaplarını eleştirdiği ortaya çıktı.

'ATATÜRK ZORLA DAYATTI'

Kılıçdaroğlu'nun yeni ekonomi danışmanı Daron Acemoğlu kitabından, "Latin alfabesine geçiş, kıyafet devrimi ve dini kurumların yeniden yapılandırılması gibi pek çok reform, topluma danışılmadan yapıldı ve zorla dayatıldı. Bu reformlara direnenler, örneğin Batı tarzı şapka yerine 'fes' takmakta ısrar edenler kovuşturmaya uğradı. Bazı durumlarda da infaz edildi" ifadelerini kullandı.