Babak Khorramdin’in babası, oğlunu aralarında çıkan anlaşmazlık sonucu, oğluna önce uyuşturucu haplar içirdiğini, bıçakla öldürdükten sonra ise cesedini banyoda parçalara ayırıp çöp bidonuna attığını söyledi.
Tahran Ağır Ceza Mahkemesi’nin başında bulunan Mohammad Shahriari’nin açıklamasına göre aile, kızlarını ve damatlarını da öldürdüklerini, onların da cesetlerini parçalayarak çöp kutularına attıklarını itiraf etti. Ebeveynler hapisten çıktıklarında diğer iki oğullarını da ahlaksız bir hayat yaşadıkları gerekçesiyle öldüreceklerini söylediler
İran'da yaşanan aile içi şiddet ve cinayetin çok yaygın olduğunu aktaran uluslararası ajanslar İran Devrimi'nin önde gelen liderlerinin de çocuklarını siyasi nedenlerden dolayı öldürdüğünü iddia etti.
İran Devrim Muhafızları'nın 16 sene bünyesinde komutanlık yapan ve Haziran seçimlerinde aday olan Muhsin Rezai'nin oğlu Ahmet Rezai 2011 yılında Dubai'de bir otelde öldürüldü.
Ahmet Rezai, İran Devrimi'ne karşı oluşumların içerisinde olduğu için hapse atılmak istendi bunun üzerine 1998 yılında ABD'ye siyasi sığınma talebiyle kaçan Ahmet 1994'deki Arjantin Yahudi Kültür Merkezi ve İsrail büyükelçiliğinin bombalanması olayını İran Devrim Muhafızları'nın yaptığını itiraf etti.
Baskılar nedeniyle 2005'de İran'a geri dönen Ahmet Rezai söylediklerinin yalan olduğunu beyan ederek ifadelerini geri aldı. Daha sonra tekrar kaçan Ahmet Dubai'de ölü bulundu.
Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin büyük oğlu 1992'de şüpheli bir şekilde intihar etti.
Ruhani'nin oğlunun yazdığı iddia edilen intihar mektubunda; İran devriminin sahte olduğu, babasının ikiyüzlü ve Şii radikalizmi için çalıştığı bunun için arkadaşlarına yalan söylemek zorunda kaldığını yazdı. Oğul Ruhani'nin intiharını şüpheli yapan ise onu öldüren kurşunun babasının silahından çıkması.
Ölümünden sonra Ruhani oğlunun hayatına son vermekle büyük bir günah işlediğini söyledi ve arkasından sert sözler ekledi. Dava dosyası Hamaney'in müdahalesiyle kapatıldı.
İran Devrimi'nin en acımasız yargıcı olarak bilinen ve 2014 yılında ölen Muhammedi Gilani, iki oğluyla beraber birçok devrim muhalifini infaz ettirmekle ün kazandı.
Gelani, 1981 yılında oğullarını devrim karşıtı Halkın Mücahitleri Örgütü'ne üye olma iddiasıyla infaz emri vererek öldürttü.
Daha sonradan yargı erki yaptığı açıklamada, Gelani'nin oğullarının İran güçleri tarafından tutuklanmaktan kaçmak için siyanür hapları alarak intihar ettiğini söyledi.
Şah'a muhalefet etmekten üç kere hapse atılan ardından sürgün edilen Ahmet Cenneti devrimden sonra İran'ın önde gelen siyasetçilerinden birisi oldu. 92 yaşındaki Cenneti, kendisini Ayetullah Ruhullah Humeyni'nin devrimci mirasının koruyucusu olarak görüyor.
Siyasi basamakları çıkarken fedakarlık yaptığını söyleyen Cenneti, kendi oğlunu da devrime feda etti.
Devrim muhalifi Halkın Mücahidleri Örgütü'ne üye olan Muhammed Hasan'nın yerini İran Devrim Muhafızları'na söyleyerek infaz edilmesini sağladı.
İran Devrimi Mahkemeleri siyasi nedenlerle oğulların babaları tarafından öldürülmesine takipsizlik kararı verilerek bu cinayetlerin halka inmesine zemin hazırladı. Yönetmen Babak’ın öldürülmesi ile gün yüzüne çıkan siyasi cinayetler daha az hapis cezası almak için halk tarafından kullanılıyor.
Devrimin ilk başından beri hem silahlı hem de siyasi mücadelede önde gelen bir takım kişilerin oğullarının muhalif olmasından sonra Devrim Muhafızları tarafından öldürülmesine karşı çıktıkları için itibarları yerle bir edildi ve devrimin karar verici mevkilerinden uzaklaştırıldı.
Ortadoğuhaber.com