Orta Doğu

Filistin Başbakanı Mustafa UNRWA toplantısında konuştu

Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa, Gazze'de saldırılarına devam eden İsrail'in hedefinin, milyonlarca insanın meşru mülteci statüsünü ve geri dönme haklarını ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Abone Ol

Mustafa, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) toplantısında, üye ülkelerin dışişleri bakanlarından Filistin için destek istedi.

Tel Aviv yönetiminin hedefinin açık olduğunu belirten Mustafa, "İsrail'in hedefleri milyonlarca insanın meşru mülteci statüsünü ve geri dönme haklarını ortadan kaldırmaktır." dedi.

Filistin Başbakanı Mustafa, İsrail'in UNRWA'nın bölgedeki tesislerine düzenlediği saldırılara ve Ajansa yönelik iddialarına değinirken, UNRWA'yı ortadan kaldırmayı amaçlayan sistemsel bir kampanya yürütüldüğünü söyledi.

Mustafa, "İsrail hem UNRWA'ya hem de mültecilerin evrensel yükselişine, tüm kırmızı çizgileri aşarak açıkça, düşmanca ve nefretle yaklaşıyor." dedi.

Başbakan Mustafa, "Üye devletler, İsrail'in bir BM organına saldırmasına ve hatta ona terör örgütü olarak iftira atmasına nasıl seyirci kalabilir?" diye sordu.

İsrail'in bu tür yalanları ve kışkırtmaları yaymasına izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Mustafa, bu saldırılara karşı kararlı bir şekilde duran ülkelere teşekkür etti.