İşgalci İsrail rejiminin, cezaevleri idaresinin esirlere yönelik yeni ceza uygulamaları ve kısıtlamalar getirmesi sonucu Esirler Hareketi 7 Şubat Pazartesi itibariyle genel direniş başlatacağını açıkladı.

İşgalci yönetimin, "Özgürlük Tüneli" olayından sonra yapılan anlaşmadan geri dönmesinden dolayı Esirler Hareketi de yarından (7 Şubat Pazartesi) itibaren örgütsel komiteleri dağıtıp toplu direniş başlatma kararı aldığını bildirdi.

Esirler Enformasyon Ofisi, işgal rejiminin esirlerin günlük hava alma sistemlerinde değişiklik yapması ve günlük olarak açık alana çıkmalarına izin verilecek esir sayılarını azaltma kararı almasının, esirlere yönelik baskı uygulamalarını şiddetlendirme yönünde atılmış adımlar olması sebebiyle Esirler Hareketi tarafından toplu bir mücadele başlatma kararı verildiğini belirtti.

ÖZGÜRLÜK TÜNELİ

Filistinli 6 tutuklu, 6 Eylül sabahı İsrail'in kuzeyinde yer alan yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesinden tünel kazarak kaçmıştı.

Bu eylem üzerine işgalci İsrail rejimi, esirlere yönelik baskı ve şiddet uygulamalarını artırmıştı. Artan zulüm üzerine esirler de toplu direniş başlatmıştı.

Bunun üzerine işgal yönetiminin cezaevleri idaresi esirlerin taleplerini kabul ederek bir anlaşmaya razı olmak zorunda kalmıştı. Ancak işgal yönetimi daha sonra anlaşmadan geri dönerek esirlere yönelik birtakım kısıtlamalar getirme yönünde kararlar aldı.