Gazze'deki Sivil Savunma Biriminden yapılan yazılı açıklamada, "İtfaiye ve sivil savunma ekipleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Tel ez-Zater yakınlarında bulunan bir binadaki dairede çıkan yangını söndürdü ve yangının çıktığı evde mahsur kalan çok sayıda kadın ve çocuğu kurtardı." denildi.

İsrail basınına göre, ABD ve İran'dan temsilciler Umman'da "gizli toplantı" yaptı İsrail basınına göre, ABD ve İran'dan temsilciler Umman'da "gizli toplantı" yaptı

Açıklamada, "İlk incelemelere göre yangının, İsrail'in Gazze'nin kuzeyine yakıt girişini engellemesi nedeniyle ocakları çalışmayan ailenin yemek pişirmek için odun yakması sonucu çıktığı belirlendi." ifadesine yer verildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisine göre, İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını başlattığı 7 Ekim'den bu yana bölgenin kuzeyine ve Gazze kentine insani yardımların yanı sıra yakıt girişine de engel olmaya devam ediyor.

Yakıt krizi nedeniyle evlerinde ateş yakarak yemek pişirmek zorunda kalan yüzlerce Filistinlinin, yayılan duman ve zehirli gazdan etkilenerek solunum yolu hastalıkları nedeniyle hastanelere müracaat ettiği ifade ediliyor.

Bölgeye çok kısıtlı miktarda insani yardım malzemesinin girmesine izin veren İsrail, kuzeydeki Filistinlileri, gıda ve yeterli tıbbi hizmete erişmelerini engelleyerek ölüme terk ediyor.