Orta Doğu

Hamas: İsrail Gazze'de tüm aileleri vurdu

Hamas hareketi Cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun ABD'nin desteğiyle Gazze Şehri ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çeşitli bölgelerde aileleri kurşuna dizerek çok sayıda infaz gerçekleştirdiğini duyurdu.

Abone Ol

Bu açıklama, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik kara, hava ve denizden yürüttüğü askeri harekâtı tırmandırması ve siviller arasında ölü ve yaralı sayısını arttırmasının ardından Filistin hareketi tarafından yapıldı.

Hamas şunları bildirdi: "Gazze Şehri ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bazı bölgelerde faşist İsrail işgal ordusu tarafından ailelerin tamamının tasfiye ve infaz edildiği kaydedildi. Bu olay, Gazze Şehri'nde işgalcilerin çekilmesinden sonra evlerinde cesetleri bulunan Enaya ailesinin başına geldi."

Hamas, "Bu terörist katliamlardan kurtulanların ve ailelerinin ifadelerine göre, evleri basıldıktan sonra kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere sivil erkeklerin ailelerinin önünde infaz edildiği birkaç vaka da kaydedildi" diye ekledi.

Hareket şu çağrıda bulundu: "Birleşmiş Milletler (BM), uluslararası toplum ve tüm insan hakları ve insani yardım kurumları, bu küstahlık ve suçlar ile uluslararası ve insani hukukun hiçe sayılması karşısında seslerini yüksek sesle yükseltmelidir."

Çağrıda bulunuldu: "İşgal hükümeti ve ABD Başkanı (Joe) Biden yönetiminin başını çektiği uluslararası destekçileri, masum sivillere karşı işledikleri suçlardan sorumlu tutulmalıdır."

Haber siteleri, İsrail ordusu tarafından gözleri önünde gerçekleştirilen saha infazlarını ve bilinmeyen yerlere götürülen sivillerin keyfi tutuklamalarını aktaran görgü tanıklarını yayınladı.

İsrail ordusu Gazze Şehri ve Gazze Şeridi'nin kuzeyine yönelik askeri harekâtını tırmandırırken Hamas'tan açıklama geldi: "Siyonist düşmanın Cebaliye mülteci kampında (kuzeyde) bir dizi Filistin Kızılay Derneği çalışanını tutuklaması ve yaklaşık 100 sağlık personelini tutuklamaya devam etmesi bir savaş suçudur ve sağlık sektörünü sistematik olarak yok ettiği için bu düşmanın faşizminin bir ifadesidir."

Orta Doğu Haber