İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: "Kimseyle sorunumuz yok ancak zorbalığa müsamaha göstermeyiz" İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: "Kimseyle sorunumuz yok ancak zorbalığa müsamaha göstermeyiz"

İsrail’in en çok aranan ve korkulan isimlerinden biri olan Hamas lideri Yahya Sinvar’ın, kendisini İsrail’in güçlü istihbarat ağına karşı nasıl koruduğu ortaya çıktı. 7 Ekim 2023'te Aksa Tufanı harekatının başlamasından bu yana devam eden Hamas-İsrail savaşında bile izini kaybettiren Sinvar, uzun süredir İsrail tarafından her yerde aranıyor. ABD'nin önde gelen gazetelerinden The Wall Street Journal, Sinvar'ın kullandığı koruma yöntemlerine dair önemli bilgiler paylaştı.

Dijital İz Bırakmıyor

The Wall Street Journal'ın haberine göre Yahya Sinvar, İsrail’in teknolojik gözetleme sistemlerine yakalanmamak için hiçbir elektronik cihaz kullanmıyor. İsrail yetkilileri, Sinvar’ı gördükleri anda öldürmeyi hedeflediklerini belirtirken, Gazze'deki yeraltı tünellerini bu amaçla yıkmaya devam ediyor. Sinvar’ın, tünellerde bile el yazısı notlar ve kuryeler aracılığıyla çok karmaşık bir iletişim sistemi kurduğu vurgulandı.

Teknoloji Kullanmasa Çoktan Yakalanacaktı

Haberde, Sinwar’ın bu geleneksel yöntemleri kullanmıyor olsaydı, İsrail tarafından çoktan öldürülmüş olabileceği iddia ediliyor. İsrail’in Sinvar’ı bulma konusundaki başarısızlığı, Gazze’deki operasyonları daha da yoğunlaştırmasına neden oldu. İngiliz Telegraph gazetesine konuşan İsrail yetkilileri, "Onu gördüğümüz anda öldüreceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

Sinvar’ın, hâlâ Gazze’de olduğu ve yer altındaki tünel ağlarında gizlendiği düşünülüyor.

Editör: Meryem Elif Kars