Lübnan Sağlık Bakanı: Çağrı cihazlarının patlatılması savaş suçu Lübnan Sağlık Bakanı: Çağrı cihazlarının patlatılması savaş suçu

Saldırının şafak namazı sırasında gerçekleştiğini belirten Hamas, bu korkunç katliamın, yerinden edilmiş insanlarla dolu bir okulu hedef aldığını ve 100'den fazla masum sivilin ölümüne, onlarcasının ise yaralanmasına neden olduğunu açıkladı.

Hamas, İsrail'in bu katliamları meşrulaştırmak için sahte bahaneler ürettiğini ve ABD'nin, İsrail'e verdiği siyasi ve askeri destekle bu suçların ortağı olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Arap ve İslam ülkeleri ile uluslararası toplumu, bu saldırıları durdurmak için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Hamas'tan yapılan açıklamanın tamamı ise şöyle:

Daraj mahallesindeki Al-Tabin okuluna yönelik katliam, halkımıza yönelik Nazi-Siyonist soykırımın bir devamıdır ve ABD yönetimi bu tür suçlara ortaktır.
 
Gazze şehrinin merkezindeki Daraj mahallesinde bulunan Al-Tabin okuluna yönelik katliam, Neo-Nazilerin eliyle Gazze Şeridi'nde işlenen savaş tarihinde eşi benzeri görülmemiş suçlar ve katliamlar dizisinde tehlikeli bir tırmanış teşkil eden korkunç bir suçtur.  
 
Nazi işgal ordusu tarafından gerçekleştirilen bu iğrenç katliam, yerinden edilmiş insanlarla dolu bir okulu şafak namazını kıldıkları sırada hedef almış ve 100'den fazla şehidin yanı sıra onlarca yaralı masum ve savunmasız sivilin ölümü ve cesetlerinin kömürleşmiş parçalar halinde etrafa saçılmasıyla sonuçlanmıştır, Siyonist hükümetin Filistin halkımıza karşı yürüttüğü soykırım savaşını, göç merkezlerindeki ve yerleşim bölgelerindeki savunmasız sivilleri tekrar tekrar ve sistematik olarak hedef alarak ve onlara karşı en iğrenç suçları işleyerek sürdürdüğünün bir teyididir.
 
Düşman ordusu sivilleri, okulları, hastaneleri ve yerinden edilmiş insanların çadırlarını hedef almak için bahaneler uydurmaktadır; bunların hepsi suçlarını meşrulaştırmak için çürük bahaneler ve bariz yalanlardır.  

Hamas Hareketi olarak bizler, Siyonistlerin Gazze Şeridi'ndeki savunmasız sivillere yönelik suç ve ihlallerinin tırmanışının, ABD'nin Siyonist aşırılık yanlısı hükümete ve onun terörist ordusuna, suçlarını örtbas ederek ve bu katliam ve suçların tam ortağı haline getiren her türlü siyasi ve askeri desteği sağlayarak verdiği doğrudan destek olmadan devam etmeyeceğini teyit ediyoruz.  
 
Arap ve İslam ülkeleri ile uluslararası toplumun sorumluluklarını üstlenmelerini ve bu katliamları durdurmak ve halkımıza ve savunmasız insanlara karşı artan Siyonist saldırganlığı durdurmak için acilen harekete geçmelerini talep ediyoruz.

Orta Doğu Haber

Editör: Orta Doğu Haber