ABD, geçen hafta Teksas’ta bir okulda düzenlenen ve 21 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırının ardından bir kez daha sarsıldı.
Oklahoma eyaletinin Tulsa şehrinde bir hastaneye silahlı baskın düzenlendi. Söz konusu olayda en az 5 kişinin öldüğü belirtildi.
Tulsa Polis Departmanının sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, St. Francis Hastane kampüsüne elinde tüfekle giren kişi ateş açtı.
Polis, saldırganla birlikte olayda en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda yaralı bulunduğunu bildirdi.
Emniyet teşkilatından yapılan açıklamada, hastane kampüsünde incelemelerin sürdüğü bildirildi.
BİREYSEL SİLAHLANMADA DÜNYA BİRİNCİSİ
Bireysel silahlanmada dünyada ilk sırada olan ABD'de her 100 kişiye 120,5 silah düşüyor.
CNN’de yer alan bir habere göre, ABD'nin dünyada sivillerin elinde bulunan silahların kişi sayısından en fazla olduğu ülke olduğu tespit edildi.
Ülkede her 100 bin kişiden 4'ünün silah şiddeti sonucu hayatını kaybettiği ve bu oranın diğer gelişmiş ülkelerdeki ortalamanın 18 katı olduğunun altı çizildi.
SİLAH LOBİLERİNE KARŞI ÇAĞRI
ABD Başkanı Joe Biden, televizyonda yayınlanan bir konuşması sırasında silah yasasının sıkılaştırılması ve halkın silah lobilerine karşı tavır alması gerektiğini ifade etti.
Teksas'ta yaşanan silahlı saldırıya da değinen Biden, ilerleyen günlerde eşiyle beraber Teksas'ı ziyaret edeceğini aktardı.
rin sürdüğü bildirildi.