İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Belarus'un Yelsk, Mazyr, Rechitsa, Luninets, Gomel, Asipovichy, Baranovichi ve Brest şehirlerine seyahat edilmemesi uyarısında bulunuldu.
Açıklamada, Belarus'un diğer şehirlerine de "zorunlu olmadıkça seyahat edilmemesi" ifadesi yer aldı.
Yapılan açıklamada, "Geçen aydan bu yana, Belarus sınırları da dahil Ukrayna sınırlarında Rus kuvvetlerinin birikmesi, askeri harekat tehdidini artırdı. Askeri harekatın gerçekleşmesi durumunda konsolosluk yardımı sunma kabiliyetimiz sınırlı olacaktır" ifadesine yer verildi.
İngiltere, 11 Şubat tarihinde Ukrayna'ya seyahat edilmemesini tavsiye etmiş, Ukrayna'da bulunan vatandaşlarına da ülkeyi terk etme çağrısı yapmıştı.