Kazimi ile Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt arasında hafta sonu Bağdat'ta yapılan toplantıda ikili, Arap ülkeleri ve uluslararası toplumla ilgili bir dizi meseleyi ele aldı.
Irak Başbakanı, Yemen'de devam eden çatışmanın sona ermesi, Lübnan'ın siyasi ve ekonomik durumunun düzelmesi için yardım edilmesi ve Suriye rejiminin Arap Ligi'ne geri dönmesine izin verilmesi konusundaki desteğini teyid etti.
Middle East Monitor'de yer alan habere göre, Kazimi’nin açıklamaları, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'in, Esad rejiminin ülke çapındaki protestoları acımasız şekilde bastırmaya çalışmasının ardından 2011'de Arap Birliği üyeliğinden çıkarılmasına ilişkin olarak, Suriye'nin yeniden üyeliğe kabul edilmesi için yaptığı çağrıdan iki ay sonra geldi.
Ahmed Ebu Gayt ziyareti sırasında da konuşan Hüseyin ayrıca, Bağdat'ı ve Arap Ligi’ni, on yıldır devam eden çatışmayı sona erdirmek için "Suriye'de etkisi olan ülkelerle diyalog kurulmasına yönelik bir mekanizma bulmak için birlikte çalışmaya" çağırdı.
Hüseyin, Suriye'de devam eden ve artan istikrarsızlığın komşu Irak'ın siyasetini ve ekonomisini olumsuz etkilediğinde ısrar etti.