Hasnavi, Irak resmi haber ajansı INA'ya yaptığı açıklamada, Lübnan'a, yaralıların durumuna göre çeşitli uzmanlıklarda cerrah, anestezi danışmanı, hemşire ve eczacıdan oluşan sağlık ekibinin yanı sıra 15 ton ilaç ve insani yardım malzemesi gönderdiklerini belirtti.

Gönderilen yardımlar arasında antibiyotikler, kan torbaları, beslenme sıvıları ve cerrahi operasyonlar için gerekli tıbbi malzemelerin bulunduğunu kaydeden Hasnavi, "Göz ve uzuv cerrahisi hastanelerimizin de Lübnanlı yaralıların ihtiyaçlarına destek vermeye hazır olduğunu ilettik." dedi.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine ve Bekaa Vadisi'ne hava saldırıları düzenledi İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine ve Bekaa Vadisi'ne hava saldırıları düzenledi

Hasnavi ayrıca Haşdi Şabi tarafından da Lübnan'a 40 ton tıbbi yardım gönderildiğini aktardı.

Iraklı Bakan, Lübnan Sağlık Bakanlığının ihtiyaçları doğrultusunda 15 tonluk ikinci yardım paketini de göndermeyi planladıklarını söyledi.

Lübnanlı göçmenlerden ilk grubun Irak'a getirilmesi bekleniyor.

⁠İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 558 kişi öldü

İsrail ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.

Editör: Meryem Elif Kars