Orta Doğu

İsrail askerleri Batı Şeria'nın Cenin kentinde 2 Filistinliyi daha öldürdü

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin kentinde 2 Filistinliyi daha öldürdüğü bildirildi.

Abone Ol

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusuna bağlı Sivil İşler İdaresinin aktardığı bilgiye göre, Cenin kentine bağlı Kefer Kud beldesinde 2 Filistinlinin öldürüldüğü ifade edildi.

Öldürülen Filistinlilerin Velid Cemal Hüseyin (33) ve Hızır Hüseyin Ebu Kutna (33) olduğu bilgisi verilirken söz konusu saldırıda 3 Filistinlinin de ağır yaralandığı kaydedildi.

İsrail ordusu, dün geceden bu yana düzenlediği baskınlarda Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas'ta 4, Cenin'de 5 olmak üzere 9 Filistinliyi öldürmüştü.

İsrail askerleri ayrıca, bugün, işgal altındaki Kudüs ile Batı Şeria arasındaki askeri kontrol noktasında "bıçaklı saldırı" girişiminde bulunduğu iddiasıyla Filistinli bir genci öldürmüştü.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 618 Filistinli hayatını kaybetti, 5 binden fazla Filistinli yaralandı.