Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinin ortak açıklamasında, 7 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleştirilen gözaltılara ilişkin son bilgiler paylaşıldı.

Açıklamada, İsrail güçlerince son 24 saatte Batı Şeria'ya düzenlenen baskınlarda aralarında çocuklar ile 2 kadının da bulunduğu en az 30 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Biden: "(İsrail-Filistin) Bu savaşın sona erme zamanı geldi" Biden: "(İsrail-Filistin) Bu savaşın sona erme zamanı geldi"

Söz konusu gözaltıların, Batı Şeria'nın Tulkerim, Cenin, Nablus, Eriha ve Ramallah kentleri ile Kudüs'te gerçekleştirildiği ve 7 Ekim'den bu yana devam eden baskınlarda gözaltına alınanların sayısının 7 bin 255'e yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca İsrail güçlerinin, baskınlar sırasında Filistinlileri darbettiği, evlerine ve araçlarına zarar verdiği vurgulandı.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında artış yaşanıyor.