Orta Doğu

İsrail'in bombardımanı Filistinli çiftin düğününü, matem gününe çevirdi

Filistinli bir çiftin düğün gününde, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları nedeniyle gelinin babasının hayatını kaybetmesi, aileyi üzüntüye boğdu.

Abone Ol

Gazze kentinde yaşayan yirmili yaşlarındaki Seca Kureyra, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılar nedeniyle düğününün ertelenmesinin ardından aile arasında düzenlenecek küçük bir kutlamayla eşinin evine taşınmaya hazırlanıyordu.

Düğünün yapılması düşünülen ancak saldırılar sebebiyle yapılamayan o gün Kureyra da eşinin evine taşınacaktı. Filistinli genç kadın o gün, İsrail'in saldırılarında babasını kaybederek, düğünün matem gününe döneceğinden habersizdi.

Baba Muhammed Kureyra, eylül ayı başında düğün günü evinin yakınındaki bir yerden kahvaltılık almaya giderken İsrail baskınında öldürüldü. Muhammed'in öldürülmesi düğün evini yas evine çevirdi.

 Saldırılar planları alt üst etti

Kızına en lüks düğün salonlarında özel bir düğün düzenlemeyi düşünen baba, onun tüm ihtiyaçlarını karşılamaya hevesliydi ancak saldırılar, düğünün ertelenmesine neden oldu ve planlarını etkiledi.

Babasını kaybeden acılı evlat, babasının öldüğü saldırıyı gösteren korkunç anların görüntülerini izledikçe üzüntüye kapılıyor.

Görüntülerde cenazenin İsrail saldırısının olduğu yerden çıkarılma süreci ve düğün gününü cenazeye dönüştüren o zorlu anların ayrıntıları gösteriliyor.

"Savaş bizi her şeyden mahrum etti"

AA muhabirine konuşan Kureyra, "Babam benim için mükemmel bir düğün düzenlemenin hayalini kuruyordu. Bana harika bir gelinlik ve takılar almayı düşünüyordu. Tüm ailemi, arkadaşlarımı ve akrabalarımı kutlamaya davet etmeyi planlıyordu. Ancak savaş bizi her şeyden, babamdan ve sevincimizden mahrum etti." dedi.

Geçen ağustos ayında nikahlarının kıyıldığını, düğün için bir yıl daha beklemek istediklerini ancak devam eden İsrail saldırıları nedeniyle sadece küçük bir düğün yapıp eşinin evine taşınmaya karar verdiklerini aktaran Kureyra, şunları kaydetti:

"Basit bir düğün yapıp yakın ailemizi davet etmeye karar verdiğimiz günün sabahı şiddetli bir saldırı sesi duydum ancak babamın şehit olabileceğini hiç düşünmedim."

Kureyra, "Bir akrabamız gelip babamın şehit olduğunu anlattı. Naaşının omuzlarında taşındığını gördüğümde bile inanamadım ama eve getirildiğinde her şey acıya ve derin bir yaraya dönüştü. Babam bana her zaman eşimle, erkek kardeşimle ve annemle ilgilenmemi söylerdi ve benden her zaman mutlu olmamı isterdi."

Gelinin annesi ise, bombardımanın hedefinin kendilerinin olacağını hiç düşünmediği için herkesin eşinin öldüğünü söylemesine rağmen buna inanamadığını belirtti.

Eşinin büyük dileğinin çocuklarının eğitimlerini başarıyla tamamlaması olduğunu söyleyen anne, "Kızı için büyük bir düğün planlıyordu. Mutlu olması için bütün ihtiyaçlarını karşılamak istiyordu." diye konuştu.