Orta Doğu

İsrail’in hava saldırılarına maruz kalan Lübnan’da 5 aylık ilaç stoku bulunduğu açıklandı

Lübnan İlaç İthalatçıları ve Ecza Depoları Sendikası Başkanı Joseph Garib, ülkede 5 aylık ilaç stoklarının olduğunu söyledi.

Abone Ol

Garib, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların şu anda eczanelerde ilaçlara ulaşabildiğini ve ülkede 5 aylık stoklarının kaldığını belirtti.

Şu anda Lübnan’da savaş durumu olduğu halde vatandaşların ilaç talebinde olağanüstü bir durum görülmediğini vurgulayan Garib, Lübnan’da ilaç tedarik zincirinde şu ana kadar herhangi bir kısıtlama olmadığını aktardı.

Lübnan limanlarına yönelik herhangi bir abluka olmadığı ve ilaç şirketlerinin de stoklarını doldurmak için tedariklerini sürdürdüklerini anlatan Garib, İlaç İthalatçıları ve Ecza Depoları Sendikası olarak 2023 yılının sonu itibarıyla olağanüstü bir duruma karşı temel tıbbi malzeme ve temel ilaçlar konusunda hazırlıklar yapıldığını kaydetti.

Garib, savaş yaralılarının tedavisinde kullanılan ilaç stoklarının da 4 ay yetebileceğini ifade etti.

İsrail Lübnan’da 568 kişiyi öldürdü

İsrail ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail’in pazartesi günü itibarıyla ülkeye yönelik artan hava saldırılarında ölenlerin sayısı 568’e çıktı.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.