İsrail’de yayın yapan Kanal 11, Tel Aviv’in Tahran'a mesaj göndermek için Mısır'ın izni ile Süveyş Kanalı üzerinden İran kıyılarına bir denizaltı gönderdiğini ortaya çıkardı.

Arabi21’de yer alan habere göre televizyon kanalı, işgalci İsrail ordusunun bu habere yorum yapmayı reddettiğini belirtti.

"Israil Bugün" gazetesi ise denizaltının su üzerinde açık bir şekilde seyahat ettiğini ve Mısır’ın izni ile Süveyş Kanalı'ndan Kızıldeniz'e geçtiğini söyledi.

ABD'de denizaltı gönderdi

Gazete ayrıca, ABD’ye ait denizaltısının ve ABD Donanmasına ait iki muhribin Körfez'e doğru yola çıktığına belirterek, Washington'un bölgede her türlü müdahaleye hazır olduğunu bildirdi.

Genellikle denizaltılarının dünyadaki yerini açıklamayan ABD Donanması, USS Georgia denizaltısının 66 Özel Kuvvet üyesini taşıyabilen 154 Tomahawk füzesi ile donatılabildiğini duyurdu.

Açıklamaya, İran'ın düzenli olarak kapatma tehdidinde bulunduğu bu stratejik boğazda "USS Port Royal" ve "USS Philippine C" kruvazörlerinin eşlik ettiği denizaltının deniz üstündeki bir anına gösteren resimler eşlik etti.

ABD Donanması, denizaltının bölgedeki varlığının "ABD'nin her an her türlü saldırıya karşı kendini savunmaya hazır olmasını sağlayan geniş yetenekleri sayesinde deniz yollarının güvenliğini sağlama taahhüdünü gösterdiğini" açıkladı.

Kasım Süleymani'nin ölüm yıldönümü yaklaşıyor

İran kıyılarındaki son günlerde bu hareketliliğin bu yıl 3 Ocak’ta öldürülen Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani’nin ölüm yıldönümünde ABD ve İsrail hedeflerine yönelik tehditler dolayısıyla ortaya çıktığı belirtiliyor.