Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in doğusundaki Bealbek kentindeki Hermel bölgesine yönelik düzenlediği saldırıda bir kişinin öldüğü ve ikisi yoğun bakımda olmak üzere 6 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bakanlığın bir başka açıklamada da İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye kentindeki Aytarun beldesine düzenlediği saldırılarda 11 kişinin yaralandığı, yaralılardan birinin yoğun bakımda olduğu aktarıldı.

Açıklamada, İsrail'in düzenlediği hava saldırılarında Lübnan'ın Cenub kentinin El-Malikiye beldesinde ve Sur kentindeki Cibal el-Batm köyünde 13, Nebatiye kentinin Bint Cubeyl beldesinde 3, Tuffahata kasabasında 1 kişinin yaralandığı kaydedildi.

İsrail savaş uçakları, gece boyunca Lübnan'ın güneyinde ve doğusundaki birçok bölgeye çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirmişti.

"Beyrut saldırısı, İsrail'in uluslararası ateşkes çağrılarıyla ilgilenmediğini gösteriyor" "Beyrut saldırısı, İsrail'in uluslararası ateşkes çağrılarıyla ilgilenmediğini gösteriyor"

İsrail Ordusundan yapılan açıklamada, çok sayıda savaş uçağının katıldığı söylenen bu sabahki saldırılarda 150'den fazla "hedefin" vurulduğu aktarılmıştı.

İsrail ordusu daha sonra Lübnan’ın güneyindeki sivillere, Hizbullah’a ait olduğunu iddia ettiği ev ve binaları boşaltma ve bunlardan uzak durma çağrısı yapmıştı.