Orta Doğu

Kassam Tugayları: Büyük milli lider Yahya Sinvar şehit olmuştur

Hamas Hareketi'nin silahlı kanadı Kassam Tugayları, Yahya Sinvar'ın şehadeti ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Abone Ol

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yayınlanan basın açıklaması şu şekilde:

İzzeddin el-Kassam Tugayları, İslamî Direniş Hareketi Hamas’ın büyük komutanı, şehit Yahya es-Sinvar “Ebu İbrahim”i, El-Aksa’yı savunmak ve halkımızın meşru haklarını korumak için savaşırken, geri adım atmadan kahramanca şehadet mertebesine ulaşan bu yiğit lideri, en yüce makama uğurluyor. Hareketimizin, askerlerden önce liderleri feda etmesi ve komutanlarının halkımızın şehitler kervanının en önünde yer alması bizler için büyük bir onurdur. Sinvar da, işgalcilerle en ön saflarda çatışırken, korkak ordularına Gazze’nin kolay lokma olmayacağını göstererek şehit düşmüştür.

Komutanımız Ebu İbrahim’in hayatı onurlu bir cihad yolculuğuydu. O, Hamas’ın kuruluş neslinden biri olarak hareketin askerî ve güvenlik yapılanmalarının inşasında rol almış, ardından ömrünün en verimli yıllarını işgal zindanlarında 20 yıl boyunca geçirmiştir. Esir takasıyla özgürlüğüne kavuşan Sinvar, bir an bile dinlenmeden direniş mücadelesini sürdürmüş, Gazze’deki üç bölgedeki askerî çalışmaları yönetmiş ve direniş cephelerinin Kudüs yolunda birleşmesinde önemli bir rol oynamıştır. El-Aksa Tufanı operasyonu sırasında da hareketin lideri olarak Hamas’ın askerî, siyasi ve davet çalışmalarında önemli bir dönüm noktası yaşatmıştır. Şehit lider İsmail Heniyye’nin ardından hareketin iç ve dış liderliğini üstlenmiştir.

Direniş hareketleri, başta Hamas olmak üzere, bu büyük ve belirleyici savaşta Filistin halkının cihad tarihinde ve ümmetimizin mücadelesinde önemli bir adım attı. Bu savaşın bedelinin çok ağır olacağını bilerek liderler ve askerler kendilerini bu uğurda feda ettiler. Direnişin liderleri halkımızın haklarını savunmaktan vazgeçmeyecek, son Siyonist işgalci kovuluncaya kadar cihadımız devam edecek. El-Aksa Tufanı operasyonundan bir yıl sonra halkımızın maruz kaldığı ağır bedellere ve düşmanın soykırım suçlarına rağmen, halkımız kırılmamış ve teslim olmamıştır.

Bu zalim düşman, Sinvar, Heniyye, Nasrallah, Aruri ve diğer direniş liderlerini suikastle ortadan kaldırarak direnişi durdurabileceğini sanıyorsa yanılıyor. Şehadet, komutanlarımızın en büyük arzusu olup, kanları kurtuluş yolumuzu aydınlatacak ve işgalcilere karşı bir ateş olacaktır. Onlar, arkalarında yüz binlerce mücahidi, Filistin’i ve El-Aksa’yı işgalden kurtarma kararlılığında olan bir halk ve ümmet bırakmışlardır. Allah’ın izniyle, işgalciyi bu topraklardan süpüreceğiz.

Ve bu, ya zafer ya da şehadet yoludur.
İzzeddin el-Kassam Tugayları – Filistin