Orta Doğu

Katar, İsrail'in Gazze'de BM okuluna düzenlediği saldırıyı "korkunç katliam" olarak nitelendirdi

Katar, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) bağlı okula düzenlediği ve 18 Filistinlinin öldüğü saldırıyı "korkunç katliam" olarak nitelendirdi.

Abone Ol

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda yerinden edilen sivillerin sığındığı UNRWA'ya bağlı El-Cauni adlı okula İsrail tarafından düzenlenen saldırıya tepki gösterildi.

UNRWA'ya ait okulda yerinden edilmiş Filistinlilerin bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, İsrail'in El-Cauni Okulu'na daha önce de saldırdığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Bu korkunç katliam, İsrail'in canice yaklaşımını ve uluslararası hukukun ilkeleriyle alay ettiğini göstermektedir." ifadelerine yer verildi.

BM'nin Gazze'de İsrail'in saldırdığı okullar ve sığınma merkezleri için bölgede "uluslararası bir soruşturma yürütmesi" gerektiği belirtilen açıklamada, "Masumların korunması, yaşanan insani felaketin acılarının dindirilmesi ve Gazze'de kalan altyapının korunması, İsrail'in saldırılarını sona erdirmek için bölgesel ve uluslararası çabaların iki katına çıkarılmasını gerektiriyor." çağrısında bulunuldu.

 İsrail, aynı okulu 5. kez vurdu

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamada, El-Cauni Okulu'na 5. kez düzenlenen saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ordusunun okula düzenlediği saldırıda ölenlerin 6'sının BM personeli olduğunu duyurmuştu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 715’i çocuk, 11 bin 308’i kadın olmak üzere 41 bin 118 Filistinli öldü, 95 bin 125 kişi yaralandı.