Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mültecileri ülkelerine göndermek gibi bir planları olmadığı yönündeki açıklamalarına yanıt verdi.

Gazeteci Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili olarak referanduma gidilmesi önerisinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Suriyelilere vatandaşlık verilmek istendiğini öne sürerek, “Sığınmacılara vatandaşlık verilmesi isteniyorsa referanduma gidelim.” dedi.

CHP lideri sözlerine, "Halka soralım. Bakalım halk istiyor mu sığınmacılara vatandaşlık verilmesini?” şeklinde konuştu.

İlk defa böyle bir öneride bulunduğu belirten Kılıçdaroğlu, “Büyükşehirlerden başlayarak sığınmacı gettoları oluşmaya başladı. Sorumlu bir devlet adamı getto oluşumlarının tehlikelerinin de farkında olur.” değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası İyilik Ödülleri törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu güzel ülkemizde ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler 'seçimi kazandığımızda mültecileri ülkelerine göndereceğiz' diyorlar. Biz göndermeyeceğiz. Çünkü biz ensarın ne olduğunu, muhacirin ne olduğunu çok iyi biliriz. Biz ev sahipliğine devam edeceğiz. Bundan tedirgin değiliz." İfadelerini kullanmıştı.