Günün anlam ve önemine vurgu yapan Trump, Koronavirüsün (Kovid-19) bir gün yok olacağına inandığını belirterek salgın konusunda açıklamalarda bulundu.

Trump yaptığı konuşmada, “Ülkemiz tarihindeki en kötü saldırıyı yaşıyoruz. Bu, Pearl Harbor saldırısından daha kötü. 11 Eylül 2001'de New York'taki Dünya Ticaret Merkezine yapılan saldırıdan da kötü. Böyle bir saldırı hiç olmamalıydı" ifadelerine yer verdi.

Trump, Kovid-19 Mücadele Gücü’nü dağıtma fikrinden neden geri döndü?

Trump, geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nü dağıtma kararını vermişti. Ancak verdiği bu karardan geri döndüğünü açıkladı.

Bunun üzerine Trump’ai fikrinden neden geri dönüldüğü sorusu soruldu. Trump, “Bu ekibi yakın zamanda dağıtabileceğimizi düşünüyordum. Ama görev gücünün bu kadar popüler olduğunu bilmiyordum. Ekibe bazı eklemeler yapacağız" cevabını verdi.

ABD’de önlemler gevşetiliyor mu?

Donald Trump, Kovid-19 salgınına karşı alınan önemlerin yavaş yavaş gevşetilmeye başlanacağını söyledi. Trump, “Bence okullar da açılmalı. Ancak özellikle de sağlık sorunları varsa, 60 yaş üzerindeki öğretmenler konusunda dikkatli olmalıyız" dedi.

Koronavirüs önlemlerinin gevşetilmesi sonrasında günlük ölümlerin 3 bine çıkacağını gösteren veriler anımsatılarak, halkın bunu kabul edip etmediği sorusu üzerinde Trump, “İnsanlar savaşmak zorunda. Ülkemizi yıllarca eve kapatamayız. Daha fazla kişinin ölmeyeceğini umuyorum ama tabii ki ölmeleri de ihtimal dahilinde" yanıtını verdi.