Yonhap ajansının Kuzey Kore merkezli "Kore Merkez Haber Ajansına" (KCNA) dayandırdığı haberine göre, Pyongyang yönetimi İsrail'in saldırıları sonrası açıklama yaptı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığından ismi bildirilmeyen bir yetkiliye dayandırılan açıklamada, "İsrail'in Hizbullah'a yönelik son saldırısını" sert şekilde kınandığı bildirildi.

ABD'nin İsrail'i "manipüle ettiği" kaydedilen ve bu iki ülkenin, bölgesel barış ve istikrarın "kanser benzeri varlıkları" olarak nitelendirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"İsrail katliama, teröre, suikasta başvuruyor, meşru müdafaa hakkından ve güvenlikten bahsediyor. Masum sivillere yönelik büyük çaplı katliamlarını bütün Orta Doğu'ya yayan İsrail'i ve bu katliamların bekçiliğini yapan ABD'nin örgütlü iğrenç terör eylemlerini şiddetle kınıyoruz."

Açıklamada, Arap halkına yönelik "her zaman destek ve dayanışma" gösterildiği aktarıldı.

İsrail’in Lübnan’da şiddetlenen saldırılarında 1273 kişi öldü

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten bu yana kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1273 kişi öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Güney Kore, Orta Doğu'ya askeri nakliye uçağı gönderiyor Güney Kore, Orta Doğu'ya askeri nakliye uçağı gönderiyor

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Editör: Seyda Kocaöz