Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta bir televizyon kanalının canlı yayınında istifa ettiğini açıklayan Hariri, Hizbullah ve İran'ı bölgeyi istikrarsızlaştırmakla suçladı.

Hariri, "Lübnan başbakanlığı ve hükümetinden istifamı açıklıyorum. İran ve Hizbullah, Arap ülkelerinin iç işlerine karışarak bölgeyi istikrarsızlaştırıyor." diye konuştu.

Lübnan'ın şu anki siyasi atmosferinin, babası Refik Hariri'nin suikaste uğramasından önceki döneme benzediğini söyleyen Hariri, "kendisine yönelik de bir suikast olabileceği endişesi taşıdığını" ifade etti.

Hariri şunları kaydetti:

"Lübnan büyük bir ülke, hukukla yönetiliyor ve ordu tarafından korunuyor. Lübnan'ın iç ve dış güçlerden gelen siyasi baskıların üstesinden geleceğine inanıyorum. Benimle çalışan ve bana güvenen herkese teşekkür ediyorum."

Hariri, son bir haftada ikinci kez Riyad'a gitti

Hariri, dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Hükümet Sarayı'nda İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti ile gerçekleştirdiği görüşmenin hemen ardından Riyad'a gitmişti.

Hariri'nin, son bir hafta içinde ikinci kez Riyad'a gitmesi dikkati çekmişti.