Macron, Milanoviç ile yaptığı basın toplantısında, Batı Balkanlar'ın Avrupa Birliği (AB) için önemli bir bölge olduğunu vurgulayarak, bölgede barışın da AB'nin stratejik meselelerinden biri olduğunu söyledi.

Hırvatistan'ı ziyaret eden ilk Fransa cumhurbaşkanı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Macron, ziyareti kapsamında imzalanacak stratejik ortaklık anlaşmasının da iki ülke ilişkilerini güçlendireceğini belirtti.

Milanoviç ise Macron ile dünya gündemini değerlendirme imkanı bulduklarını ifade ederek, bugünün Hırvatistan için yeni bir başlangıç olduğunu söyledi.

YENİ STRATEJİK ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZALANDI

Macron, ziyareti kapsamında bir araya geldiği Hırvatistan Başbakanı Andrey Plenkoviç ile yeni stratejik ortaklık anlaşması da imzaladı.

Ayrıca iki ülkenin savunma bakanları da Hırvatistan'ın Fransa'dan satın alacağı "Rafale" savaş uçağına ilişkin protokol de imzaladı.