Recep ayının ilk Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece, İslam aleminde Regaip Kandili olarak kutlanmaktadır. Regaip gecesi, üç ayların müjdecisi olarak görülürken, Müslüman aleminin ilk kandili olarak bilinmektedir.

Regaip kelimesi, "kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış" anlamına gelse de, hadis ve fıkıh literatüründe "bol sevap, mükafat, faziletli amel" anlamıyla karşılık bulmaktadır.

İNSANLARI MUTLULUĞA ALLAH'I ZİKRETMEK ERİŞTİRECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Bahattin Akbaş, Müslüman aleminin kandilini kutlarken, gecenin önemini hatırlattı.

Regaip Gecesi'nde akrabaları ziyaret etmenin veya aramanın önemini vurgulayan Akbaş, komşularla hediyeleşmenin de çok önemli olduğunu vurguladı.

Müslümanların 3 ay boyunca yaşayacağı mübarek dönemde nefislerine hakim olmayı ve Allah'a yönelmeyi tavsiye eden Bahattin Akbaş, Regaip kandili ile ilgili Perşembe ve Cuma günleri oruç tutmayı önerdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Bahattin Akbaş, "ibadetler için kendimize zaman ayıralım. Bizi asıl mutluluğa eriştirecek olan Allah'ı zikretmek, hatırdan ve gönülden çıkarmamaktır" cümlesiyle açıklamasını tamamladı.