Neturei Karta'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, örgüte bağlı hahamların suikasta uğrayan Heniyye'nin dün Katar'ın başkenti Doha'daki cenaze törenine katıldığı kaydedildi.

Örgüt yayımladığı bildiride, "Heniyye'nin Siyonist İsrail güçleri tarafından katledilmesini" kınadı.

Bildiride "Bu cinayet, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 10 aydır devam eden soykırım dahilinde işlendi." ifadeleri kullanıldı.

Lübnan ordusu, "şüpheli çağrı cihazı ve telsizleri" imha ediyor Lübnan ordusu, "şüpheli çağrı cihazı ve telsizleri" imha ediyor

Heniyye'nin öldürüldüğü şiddetin "Siyonizm ile ortaya çıktığı ve Filistin'in işgaliyle başladığı" belirtilen bildiride, "Filistin'de yüzyıllardır devam eden ve tarihi barışı yok eden işgal, Filistinli ve Yahudi yüzbinlerce insanın ölümünün başlıca nedenidir." ifadelerine yer verildi.

Gazetecilerin sosyal medyada paylaştığı görüntülerde ise Heniyye'nin cenaze törenine katılan hahamların "Yahudiler Siyonist değildir" pankartı açarak suikasta tepki gösterdiği görüldü.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramıştı.

Heniyye'nin naaşı dün Katar'ın başkenti Doha'da İmam Muhammed bin Abdulvehhab Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Doha'nın 15 kilometre kuzeyindeki Lusail kentinde bulunan mezarlığa defnedilmişti.

Editör: Orta Doğu Haber