Tahran'ın henüz ne yapacağına dair bir işaret vermediği göz önünde bulundurulduğunda, muhtemelen ABD'nin müdahalesi nedeniyle, bazı spekülasyonlar İsrail'in yakın müttefiki olan Azerbaycan'ın hedef alınabileceği yönünde.

Geçtiğimiz günlerde İsrail medyası, İsrail ordusunun İran'dan gelebilecek tehditler nedeniyle askerlerinin Azerbaycan ve Gürcistan'da kalmasını yasakladığını bildirmişti. İran geçmişte Irak Kürdistanı'nda İsrail istihbaratına ait olduğunu iddia ettiği üsleri vurmuştu.

Tel Aviv haberle ilgili yorum yapmazken, Azerbaycan'ın resmi Medya Geliştirme Ajansı ülkede herhangi bir “yabancı askeri birliğin” varlığını yalanladı. Ancak bazıları Bakü'nün geçen hafta yaptığı hava savunma tatbikatını, kısa bir süre önce Hazar Denizi'ndeki ortak sınırlarının yakınında deniz tatbikatı yapan Tahran'a karşı bir güç gösterisi olarak yorumladı.

Siyonizm ve Yahudi halkı: Siyonistler hile yoluyla nasıl meşruiyet kazandı? Siyonizm ve Yahudi halkı: Siyonistler hile yoluyla nasıl meşruiyet kazandı?

Tatbikatların, İngiliz basınında yer alan bir haberde İran Devrim Muhafızları Ordusu generallerinin sivil kayıpları en aza indirmek için askeri üslere odaklanarak İsrail şehirlerini doğrudan vurmayı savunduklarının öne sürülmesinin ardından yapılması dikkat çekti. Haberlere göre İran'ın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Azerbaycan'daki “gizli İsrail üslerinin” hedef alınmasını önerdi.

Editör: Orta Doğu Haber