Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün (NATO) doğuya doğru genişleme politikasını bahane eden Rusya, 2008’de Gürcistan’a bağlı Güney Osetya ve 2014’te kadim Türk yurdu olan Kırım’ı işgal etti.
Saldırgan politikalarına hız kesmeden devam Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son olarak Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas’ın tarihi Rus toprağı olduğunu ifade ederek, Kiev yönetimine karşı geniş çaplı “işgal” operasyonu başlattı.
Trump, Fox Business televizyonunda katıldığı programda, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısına dair açıklamalarda bulundu.
Rusya'ya "Bu insanları öldürmeyi bırak." çağrısı yapan Donald Trump, çatışmanın durması için bir anlaşmaya varılabileceğini belirti.
“BU BİR HOLOKOST”
Eski ABD Başkanı, "Şu anda Rusya, ABD'ye gerektiği saygıyı duymuyor. Bilmiyorum neden çözüme yönelik hiçbir şey yapmıyorlar? Bu bir Holokost. Olanlar korkunç. Her gece televizyonda yaşananlara tanıklık edip onları görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.
“UKRAYNA NATO’YA YAKIN”
Ukrayna'nın NATO'ya alınıp alınmayacağının kararını NATO'nun vereceğini belirten Trump, "Şu anda Ukrayna'nın NATO'ya alınma ihtimali 6 ay öncesine göre çok daha fazla." dedi.