Sabah saatlerinde Lviv bölgesindeki Yavoriv’de Ukrayna Kara Kuvvetlerinin askeri eğitim sahası olarak bilinen Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezi’ne hava saldırısı düzenledi.

Lviv Belediyesinden saldırıya dair yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İşgalciler, Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezine saldırı düzenledi. İlk bilgilere göre 8 füze fırlattılar." ifadesi kullanıldı.

Lviv Valisi Maksim Kozicki "Uluslararası Merkez'de saat 12.00'de neredeyse tüm yangınlar söndürüldü, uzmanlar bölgeyi inceliyor. Bombardımanda 35 kişi öldü. Değişik derecelerde yaralanmalara sahip 134 kişi daha hastanede" dedi.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, yabancı eğitmenlerin çalıştığı uluslararası bir barış ve güvenlik merkezini hedef alan saldırıya tepki göstererek, "Bu, AB-NATO sınırı yakınında barış ve güvenliğe yönelik yeni bir terör saldırısıdır. Bunu durdurmak için uygun önlemler alınmalıdır. (Ukrayna'nın) Gökyüzünü kapatın." ifadelerini kullandı.

"ÖN RAPORDA KAYIP BİLDİRİLMEMİŞTİ"

Bölgede gerçekleştirilen hava saldırısına dair, Lviv Bölgesel Askeri ve Sivil İdaresi tarafından yapılan açıklamada, “Ön verilere göre sekiz füze fırlatıldı. Raporda, henüz kayıplar bildirilmedi” ifadeleri kullanıldı.

Polonya sınırına yakın olan askeri eğitim sahasındaki saldırıya dair Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Akademisi Sözcüsü Anton Mironoviç, Ukrayna haber ajansı Interfax’a verdiği demeçte, “Ön verilere göre ölü yok, ancak yaralı ve yaralılarla ilgili bilgiler netleşiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın saldırısının, tesisteki bir askeri birliğe yapıldığı öğrenildi.