Afrika

Yemen'den, "İsrail'in işlediği suçlara karşı" Arap ülkelerinin tutumunun birleştirilmesi çağrısı

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, "İsrail'in işlediği suçlara" karşısı Arap ülkelerinin tutumunun birleştirilmesi çağrısında bulundu.

Abone Ol

Alimi, Mütevekkili Krallığı'na karşı 26 Eylül 1962'de patlak veren Yemen devriminin 62. yıl dönümü dolayısıyla bir televizyon konuşması yaptı.

Televizyon konuşmasında İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına değinen Alimi, İsrail'in işgal altındaki Filistin halkına yönelik sürdürdüğü "soykırım savaşını" kınadı.

Alimi, "Filistin'in her Yemenlinin kalbinde bir yeri var ve en kutsal kutsallarımız arasında yer alıyor. (Yemenlilerin kalbindeki bu yer) İsrail'in işgalle, katliamlarla, yok etme ve yerinden etme savaşlarıyla ele geçiremeyeceği bir yerdir." diye konuştu.

Başkanlık Konseyi Başkanı Alimi, İsrail'in "kibri ve işlediği suçları" karşısında Arap ülkelerinin saflarını birleştirmenin, dayanışmayı göstermenin ve Filistin davasını desteklemenin en iyi yolu olduğunu vurguladı.

Alimi, uluslararası topluma, İsrail'i sürdürdüğü suçlarını durdurmaya zorlamak, Gazze ve Batı Şeria'da kuşatma altındaki Filistin halkına acil ve yeterli yardım sağlamak ve onların başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve tam egemen Filistin devletini kurma isteklerini desteklemek için sorumluluklarını üstlenmeleri çağrısında bulundu.

Yemen'de 26 Eylül devrimi, Mütevekkili Krallığı'na karşı 1962 yılında başladı. 1962-1970 yılları arasında Mütevekkili yanlıları ile Cumhuriyetçiler arasında çıkan iç savaşı Cumhuriyetçiler kazandı.